Gera Vonk-Huisjes kan u Nederlandse Gebarentaal leren!


Startpagina

Vingerspel "E"

Wie is Gera Vonk-Huisjes?

(Voor mensen die (nog) geen gebarentaal kennen: Deze website is geschreven in de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal)
Wie is Gera Vonk-Huisjes?     


   


Graag wil ik mezelf voorstellen...Wist u dat?


dat Gebarentaal voor iedereen toegankelijk is...


dat iedereen leren oefenen kan...
Cursussen

Benieuwd naar verschillende gebarencursussen?Het is niet moeilijk om te leren,


maar juist leuker om te oefenen!Contact

Hoe wilt u contact met Gera Vonk-Huisjes?Wist u dat?


dat Gebarentaal visueel taal is?


dat Gebarentaal een prachtige uitbeeldende taal is.


 ...Graag wil ik mezelf voorstellen...


Toen ik anderhalf jaar was, ben ik doof geworden als gevolg van hersenvliesontstekking. Deze vorm van doofheid wordt ook wel prelinguaal doof (net als doofgeborende) genoemd. Mijn gebarennaam onder de dove gemeenschap is als volgt "Werken".  Velen zien mij als een werkende vrouw, veel opdrachten uitvoeren, je zou mij bijna "work-a-holic" kunnen noemen. Ik heb een jaar op het Henri Daniël Guyot school te Groningen (speciaal voor dove kinderen) gezeten. Wegens omstandigheden van mijn vader zijn we vervolgens verhuisd naar Rotterdam. Hier heb ik negen jaar op het Rudolf Mees Instituut te Rotterdam (ook speciale school voor dove kinderen) gezeten. Ik ben getrouwd met mijn lieve dove man en hebt trots 2 kinderen (horend zoon en een slechthorend dochter) met hun partners en 4 lieve kleinkinderen.

Op dit momenteel werk ik als docent bij Hogeschool Rotterdam, bij bedrijven, privélessen vindt ik steeds bijzonder om klanten te mogen delen van mijn moedertaal. Het is een dankbaar werk met gevolg dat ik steeds plezierig vindt en de klanten blij kan maken zodat ze met hun vrienden, familieleden en achterban kan communiceren in het prachtige taal, Gebarentaal.

Naast lesgeven doe ik op dit momenteel vrijwilligerswerk, zoals bestuur bij Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam), voorzitter bij VLLT sectie Gebarentaal (Vakvereniging voor docenten Nederlandse Gebarentaal), secretaris bij Dovenfonds, dus bevindt ik niet alleen in Dovenwereld maar ook in horende wereld, weet ik hoe ik tussen 2 werelden in balans leef, dit ervaring deel ik graag met jullie.


Gebarentaal is een natuurlijke taal, zoals in de natuur. Een prachtige uitbloeiende gebarentaal, straalt uitbeelding en des te duidelijker beelden naar buiten, niet alleen gebaren, maar ook mimiek, armen, benen, hoofd, emotie, kortom hele lichaam spreekt boekdelen.


Bij u thuis of uw buurt?


het is belangrijk dat u zich prettig voelt in uw buurt, dan kom ik graag.


Het is mogelijk om in de dovenclubhuis te houden of bij het mooie omgeving.

Volg het nieuws van Gera?


volg Facebook en of twitter .

                                                                             Copyright 2015 © All Rights Reserved Gera Vonk-Huisjes